Massages

Bamboemassage

bamboo-pole-natural
Bij bamboemassage wordt gebruik gemaakt van speciaal geprepareerde bamboestokken in verschillende afmetingen en diktes. Deze oorspronkelijk uit China komende massagevorm is een unieke wellnessbeleving. De stokken vormen een verlengstuk van de handen waarmee een specifieke extra druk kan worden uitgeoefend. Hierdoor kan een dieper effect worden bereikt op de spieren, spierstijfheden -en knopen. De bamboemassage zorgt voor een totale ontspanning van lichaam en geest.

Wellnessmassage

20160815_125053_wWat is wellnessmassage?

Het doel van een wellnessmassage is het lichaam en de geest volledig te ontspannen. Een volledige ontspanningsmassage zorgt ervoor dat je helemaal tot jezelf komt. De masseur zorgt, door de juiste technieken toe te passen, dat de bloedsomloop en de vochthuishouding worden gestimuleerd. Spieren ontspannen zich, de ademhaling komt tot rust en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Een volledige wellnessmassage duurt ongeveer 60 minuten. Daarbij worden de rug, nek, schouders, armen en benen gemasseerd. Deze massage is vooral gebaseerd op klassieke massagetechnieken zoals strijken, kneden, schuddingen of tapotements (kloptechnieken). Bij de schoudergordel gaat het om een deel van de armen, de bovenkant van de rug, schouders, nek en een stuk van de borst. Deze massage duurt ongeveer 45 minuten.

Wanneer wellnessmassage?

Het beste moment voor een massage is als je er eigenlijk geen tijd voor hebt… Dit zegt eigenlijk al genoeg. Het meeste effect behaal je als je regelmatig een volledige ontspanningsmassage laat uitvoeren. Een massage eens in de 4 tot 6 weken geeft een heel goed effect: je voorkomt een te grote opeenhoping van afvalstoffen en spierknoopjes en geestelijk is zo’n moment helemaal voor jezelf een heerlijk vooruitzicht.

Wellness1

Contour / Afslankmassage

massDe Contour/afslankmassage is een stevige massagevorm waarbij een speciale techniek wordt toegepast om een figuurcorrectie te doen zonder medische ingrepen. Door middel van deze technieken wordt de huid strakker, gladder en slanker. Hiermee is deze massagevorm een betaalbaar alternatief voor de bekende liposuctie. Na afloop van deze massage voelen veel mensen zich vaak energieker. Doordat de huid strakker wordt, verminderd de cellulite of deze verdwijnt zelfs helemaal.

De afslankmassage is een populaire methode om een slanker lichaam te bewerkstelligen. Het gaat hierbij niet per se om kilo’s verliezen (afvallen), maar veeleer om centimeters verliezen (vermageren).Dankzij deze massagevorm wordt er namelijk voor gezorgd dat je letterlijk strakker in je vel komt te zitten.
Afslankmassage is een extreem intense massagetechniek waarmee je huid, bindweefsels, vetcellen, lymfesysteem en bloedvaten worden gestimuleerd. Je bloedcirculatie zal verbeteren, evenals je lymfecirculatie. Dit zorgt op zijn beurt voor een optimale toevoer van zuurstof en bouwstoffen, een efficiëntere lozing van afvalstoffen en gifstoffen en een vermindering van vochtophopingen.

Cellulite moet niet verward worden met cellulitis (een bacteriële infectie van het onderhuidse
bindweefsel). De ontsteking bij cellulitis zorgt voor roodheid, zwelling, pijn en soms koorts. Cellulitis is, net als de huidaandoening erysipelas (wondroos)), een vorm van huidontsteking. Cellulite daarentegen is een volkomen onschuldige aandoening waarbij onderhuids vet zorgt voor kuiltjes en bobbeltjes op billen, benen en bovenarmen. Ook wel sinaasappelhuid genaamd.

Effecten Contour / Afslankmassage

Echter, dit effect is pas zichtbaar na circa 8 tot 10 behandelingen. Om goed resultaat te krijgen is er een speciale kuur van 10 behandelingen. Tijdens de eerste behandeling staat vooral de voorbereiding centraal, je krijgt hierbij een kort gesprek over wat je tijdens de behandeling te wachten staat. Daarnaast zal er een start worden gemaakt met de afslankmassage en hierna de speciale contour pakking. Na afloop krijg je een flesje water mee om de afvalstoffen die vrijgekomen zijn tijdens de massage af te voeren. Een week later zal de tweede afspraak plaatsvinden en hierbij zal de afslankmassage worden herhaald.
Vanaf de derde afspraak wordt er twee keer per week een afspraak gemaakt om het afslankproces te versnellen. Na zes weken is deze kuur klaar en kun je deze eventueel uitbreiden met nog een paar extra afspraken of je kunt ervoor kiezen om een nieuwe zone aan te pakken. Het advies is namelijk om maximaal één zone per kuur aan te pakken, juist omdat dit een speciale massagetherapie is. Om deze reden wordt er ook niet langer dan 30 minuten gemasseerd per afspraak. Bij sommige zones kan het zelfs nog korter zijn omdat de omvang van de zone niet groot is.
Hierna volgt altijd nog 20 minuten pakking

Bijwerkingen Contour / Afslankmassage

Let op! Deze massage valt niet onder de ontspanningsmassage en is echt een massagetherapie. De massage werkt namelijk in het bindweefsel en de onderhuidse vetcellen en is dus een stevige massage. Tijdens de massage kan dit pijnlijk of gevoelig aanvoelen. Tevens is het mogelijk (komt zelden voor) na de massage misselijk voelt of hoofdpijn kan krijgen. Dit komt door de afvoer van opgeslagen schadelijke stoffen. Het beurse gevoel kan nog een tijdje aanhouden maar is meestal na een dag over. Het is aanbevolen om op en voor de dagen van deze massage de minimale hoeveelheid vocht te consumeren van 2 liter.

2016-30-8--12-52-27

Cupping

 

Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale cupjes vacuüm op de huid worden aangebracht.

Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. Het lichaam wordt eerst in gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. Als we pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de energiestroom van eender welk deel van het lichaam.

Toxines –in spieren en gewrichten– worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

Cupping kan eveneens dienen als aanvulling bij cellulite – en andere afslankings-behandelingen, gezien de cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen vergemakkelijken. Spieren en huid raken goed doorbloed en worden daardoor gevoed en ontdaan van afvalstoffen, tegelijk wordt de emotie die bij de drukpunten hoort ook ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspanning.
Het is nog bijzonder te weten dat na een cupping op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien is. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot diep paars. De resterende rode/paarse plek is verder alleen een cosmetisch verschijnsel: het doet geen pijn. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.

Cupping werkt zeer ontspannend en geeft verlichting bij:

  • Fybromyalgieklachten
  • Chronische pijnklachten zoals stress en overbelasting
  • Hoofdpijn, migraine en duizeligheid

Cupping is verder aan te raden bij volgende indicaties:

Rug- en schouderklachten, hoofdpijn, pijnlijke menstruatie, maag – en darmklachten, zwakke spijsvertering, chronische verkoudheid en astma, hoest en beginnende griep.